Унесени в красивите шарки, които придаваме на великденските си яйца, забравяме, че после

...
Унесени в красивите шарки, които придаваме на великденските си яйца, забравяме, че после
Коментари Харесай

Колко време великденските яйца са безопасни за ядене

Унесени в красивите шарки, които придаваме на  великденските  си  яйца , забравяме, че след това дълго време ще би трябвало да ги ядем.  Докога  обаче  е безвредно да стоят ?
 
Суровите яйца не трябва да стоят дълго отвън хладилника, тъй като бързо губят свойствата си. Това е известно на всички ни. Какво обаче да вършим със  сварените яйца ?

Повечето хора желаят шарените яйца да се виждат  в красива купа на масата . Но това  не е целесъобразно , в случай че смятате да ги ядете. Ако искате  да си спестите стомашно разстройство дръжте великденските яйца в хладилника . Дори съветът е  да се държат не на вратата, а вътре в хладилника . Така, в случай че яйцата са твърдо сварени, могат умерено да бъдат употребявани в продължение на седмица.
 
Извън ледник  сварените яйца могат да се съхраняват  само няколко часа .
Прочетете още
Идея, с цел да изразходите по-бързо яйцата пък е да ги ползвате  в салата с майонеза . Нарежете яйцата, филиз зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер, самардала (ако имате от вълшебната старозагорска подправка) и хапвайте на драго сърце.
 
А има и най-малко още 100 вариации на  яйчени салати , по тази причина имате необятно поле за изява.

В  едно кокоше яйце  се съдържат  всички субстанции , които са необходими  за създаване на нов организъм . Яйцето се счита за  пълноценен източник на протеин , т.е. съдържа всички нужни аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира единствено.

Свареното кокоше яйце съдържа около  12 г протеин  и обилни количества от  витамините А, D, и Е . А по отношение на отричания до неотдавна жълтък, досега няма обосновани научни проучвания, доказващи, че равнищата на холестерол в яйцата са нездравословни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР